En afterparty uten preparty

Hele Norge må ha fått med seg nå at den verdenskjente kunstneren Takashi Murakami (f. 1962) utstiller for første gang på et skandinavist museum! Utstillingen, «Murakami by Murakami», vises på Astrup Fearnley museum i Oslo til 14. mai 2017.

Utstillingsåpningen fant sted torsdag den 9. kl 18:00. ALLE var der.. bortsett fra meg :( Jeg prøvde virkelig å finne ut hvordan man kunne være der som jeg selvfølgelig fant ut to dager senere. Den store hemmeligheten heter «medlemskap». For er du medlem så blir du nemlig invitert til fancy shmancy åpninger og seminarer. Dette er dermed min neste «to do» så fort jeg har 400kr til overs.

Men jeg dro til afterfarty, jeg mener afterPARTY, på The Villa i Oslo for å få en goodiebag!

I tillegg til dette var det også en plakat som ligger et sted jeg ikke kan se..

 

Jeg har aldri vært på Villa før og vet ikke når jeg kommer tilbake. Nå var jo dette en afterparty med folk som var på utstillingen + andre som hadde lyst til å få et glimt av Murakami på VIP hjørnet. Jeg fikk dessverre ikke sett han da jeg dro hjem på et skammelig fornuftig tidspunkt. Men jeg HAR goodiebag!

Det andre høydepunktet var faktisk å se Charlotte Thorstvedt på jobb. Hun er kjent fra å ha jobbet på MTV for mange år siden. Hun har sikkert gjort masse etter det, men det er hennes DJ-skills jeg digger henne for. Spesielt platen «Salomé». Hennes stil er en god blanding av lounge og elektronisk urban pop som både er godt for ørene og dansegulvet.


 

Før Murakami festen, var jeg faktisk på en annen kunstutstilling på Dalype Galleri i Bentsegata 1, Oslo.  Her utstiller kunstner Floyd Eric Vawter til og med den 19. februar. 

Hans stil er utenom det vanlige, han bruker nemlig FARGER. I moderne Skandinavia har vi alt for mange mørke toner i hverdagen, både i klesstilen (guilty) og kunst (not guilty). Floyd bryter dette ved å uttrykke det absurde med rå virkelighet, motiver fra japanske anime og sterke farger. Samtidig kan flere av verkene gi en "aha" opplevelse når du klarer å se betydningen bak verket. Selvfølgelig som mange andre kunstnere gjenspeiler ikke verkene kun en virkelighet da det er opp til betrakteren å se det h*n ser og føle det som måtte føles.

Det er FÅ dagen igjen så løp å se utstillingen. 


Dette er faktisk et av verkene som åpnet en interessant virkelighet.
 

 

#Oslo #kulturtilbud #kunstutstilling #murakamybymurakami #charlottethorstvedt #floydericvawter

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

paabyen

paabyen

26, Oslo

Bloggen vil omhandle kulturliv, uteliv med sladder, Oslos sosiale befolkning og enkelte samfunnsmessige utbrudd fulle av blodig alvor. Instagram: lighthouse120

Kategorier

Arkiv

hits